Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

28. joulukuuta 2013 - MUISTOSIVUT

Milkan Joviaali

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeuskulomusta, 157 cm
syntynyt01.09.2011, 111-vuotias (3v. 01.12.2011)
osaaminenko: Helppo A, re: 75 cm
rekisterinumeroVH11-018-1375
kasvattajaMalsamo
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKRJ-I, YLA2, SLA-I

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © ei halua nimeään mainittavan

Nimi Joviaali sopii mitä parhaiten tälle kulomustalle herralle, joka on niin hyväntahtoinen ja lupsakka. Kutsumme sitä tuttavallisemmin Alluksi. Fiktioon orin kohtalo on osoittanut jo silloin, kun sen emän astuttamista vasta suunniteltiin. Kastanjetin Viola on vanha kasvattitammani ja halusin siitä itselleni varsan jonkun oman orini kanssa. Violan omistaja Niina oli onneksi asian suhteen myötämielinen ja niin päätettäväkseni jäi halusinko varsan Vekselistä vai Joosusta. Vekselistä oli kuitenkin jo tallissamme tammavarsa, joten päädyin lopulta Joosuun.

Allu näyttää vekkulilta jekkuilijalta, mutta kuten sanottu, se ei tahdo kenellekään pahaa. Ori on täynnä hyviä ominaisuuksia, mutta kuten aina, jokin pieni vika on oltava täydellisessäkin paketissa. Allulla se on autojen ja muiden moottorilla toimivien ajoneuvojen pelko, siis paikallaan olevien. Sellaisten, jotka eivät päästä pihahdustakaan. Niinpä tällaiset kierretään mahdollisimman kaukaa, tai mitä ori mieluiten tekisi, kääntyisi 180 astetta ja juoksisi niin kauas kuin vain pääsisi. Kuitenkin lukuunottamatta tätä asiaa, Allu on oikeasti todella luotettava ja pitkäpinnainen kaveri, joka ei vähästä säikähdä.

Kisamatkoille ori lähtee iloisin mielin, se pitää uusien asioiden kohtaamisesta, eikä tunne oloaan epämukavaksi trailerissa. Kilparatsuna se onkin erittäin tärkeää, sillä reissussa kun ollaan useita päiviä vuodessa. Päälajina Allulla on kouluratsastus, joka kyllä näkyy sen liikkeissä. Aluksi se tosin on monesti hieman jäykkä, mutta kunnon alkuverryttelyjen jälkeen ori toimii miten päin tahansa. Selkeät avut ovat kuitenkin kaiken a ja o. Esteilläkään se ei kovin huono ole, mutta hyppytyyli ei ole ratsastajalle se kaikkein mukavin.

Hoidettavana olemisesta Allu nauttii enemmän treenien jälkeen, kuin niihin valmistautuessa. Se johtuu siitä, että ori on aina niin innoissaan lähtemässä töihin. Mutta ai että, kun treenien jälkeen on mukava viimein rentoutua. Eikä silloinkaan ole tietysti kiire mihinkään, jos treenejä ei ole tiedossa. Varusteiden laitto on hauskaa, sillä Allu avaa itse valmiiksi suunsa kun on suitsien vuoro, joten kuolaimet sujahtavat sinne ongelmitta. Eikä sen puoleen vatsan pullisteleminenkaan kuulu tämän herrasmiehen tapoihin.Sukuselvitys

i. Fiktion Joosu   KTK-III
m, 154 cm
ii. Nokikylän Joonatan   KTK-II m, 146 cm iii. Pieni Leijonamieli m, 147 cm
iie. Magnolian Milja rt, 149 cm
ie. Sannin Lotta prt, 153 cm iei. Laulun Voima trn, 151 cm
iee. Leija-Lotta rt, 155 cm
e. Kastanjetin Viola
rt, 164 cm
ei. SS Kelmi rt, 154 cm eii. Jaatinen rt, 152 cm
eie. Lahja-Toive rt, 152 cm
ee. NS Odessa Theodora rt, 158 cm eei. Tähtisumun Veijari rt, 155 cm
eee. Omppu

Katso myös kattavampi sukutaulu!     isälinja - Pieni Leijonamieli     emälinja - Omppu

i. Fiktion Joosu menehtyi 20-vuotiaana toukokuussa 2012, mutta teki hienon uran kouluratsuna nuorena poikana. Musta III-palkinnolle kantakirjattu ori oli oikea vipeltäjä, mutta siitä huolimatta menestyi kilparadoilla, vaikka kovan työn takanahan se oli. Maaliskuussa 2012 Joosu palkittiin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla ja vielä hieman ennen kuolemaansa huhtikuussa Yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Varsana Joosu osallistui suomenhevosten varsa-arviointiin, jossa se sai ensimmäisen palkinnon. Joosu jätti jälkeensä kuusi hienoa varsaa, joista yhtä lukuunottamatta kaikki perivät mustan värityksen. Ne ovat myös näyttäneet kykynsä kilparadoilla.

ii. Pienhevosen mitoissa olevaa Nokikylän Joonatania ei pieni koko haitannut. Se menestyi hienosti kouluratsuna ja näyttelytuloksetkaan eivät olleet hullumpia. Olihan se II-palkinnolle kantakirjattu ja VIR MVA Ch-arvonimensäkin ansainnut. Lisäksi ori kävi nappaamassa kolmospalkinnot Yleislaatuarvostelusta ja Suomenhevosten laatuarvostelusta. Kouluratsun uran päätteeksi Joonatan palkittiin KRJ:n laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Luonteeltaan se oli suomenhevonen isolla s:llä, eli rehti ja reilu kaveri. Joonatan menehtyi maaliskuussa 2012, mutta sen muistoa jäivät kunnioittamaan seitsemän hienoa jälkeläistä.

ie. Sannin Lotta on yksi lukuisista suosikkitammoistani. Rakkaan, jo lopettaneen yhteistyötallimme Cecilié Studin kasvatti on rautias 153 cm korkea intoa ja energiaa uhkuva tamma. Lotta on jo iäkäs ja sillä on monta menestyksekästä vuotta takanaan. Kouluratsastuksessa tamma kilpaili helpoissa luokissa ja palkittiin marraskuussa 2011 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla! Lotta on varsonut kuudesti, kaksi oria ja neljä tammaa. Lilliä lukuunottamatta kaikki ovat jo hienosti näyttäneet kykynsä kilparadoilla.

e. Myös Kastanjetin Viola on kasvattani, hieman vanhempi Joosuun verrattuna tosin. Alun alkaen Viola myytiin Monitoimitalli Pähkinäpensaaseen, mutta myöhemmin se muutti Niinalle Malsamoon. Syntymäpäivänäni syntyneestä Violasta on tullut minulle ajan myötä tärkeä hevonen, vaikka itse sen kanssa harvemmin olenkin tekemisissä ollut. Joka tapauksessa päätin ottaa Niinaan yhteyttä, sillä haaveilin Violan jälkeläisestä. Pian yhteydenoton jälkeen Allu sai alkunsa.

Luonteeltaan Viola on rauhallinen ja luotettava. Ratsuna se on aina ollut hieman hidas syttymään, etenkin sileällä, mutta esteillä se kyllä innostuu. Tamma onkin kilpaillut hyvällä menestyksellä esteratsastuksessa, mutta myös koulussa. Tamma onkin palkittu KRJ:n laatuarvoselussa ensimmäisellä palkinnolla ja Yleislaatuarvostelussa toisella. Viola on ollut erinomainen emä kaikille tähän mennessä syntyneille viidelle varsalle.

ei. SS Kelmi on yksi Fiktion vanhoja oreja. Lokakuussa 2007 menehtynyt ori kilpaili kouluratsastuksessa saavuttaen 28 sijoitusta. Tämä Stable of Sunsetin kasvatti toimi isänä seitsemälle varsalle, joista noin puolet sittemmin on nähty kilparadoilla. Menestyneimmät jälkeläiset ovat Kastanjetin Viola ja II-palkinnolle kantakirjattu Kulon Kelmi. SS Kelmi palkittiin hieman ennen kuolemaansa KRJ-IV- ja YLA3-palkinnoin.

ee. Ikävä kyllä NS Odessa Theodora jouduttiin lopettamaan 17-vuotiaana lokakuussa 2006. Tamma loukkasi jalkansa tarhassa toisen hevosen potkaistessa sitä. Dora ei ehtinyt asumaan Kastanjetissa (nyk. Fiktio) kuin muutaman kuukauden, joka oli hyvin harmillista. Hieman ennen kuolemaansa Dora sai ihanan tammavarsan, Kastanjetin Violan, ja ennestään sillä oli orijälkeläinen Kastanjetin Kaistapää. Kilparadoilla Doraa ei juuri tavattu, mutta yhdet sijoitukset se nappasi este- ja kenttäratsastuskilpailuista.


Jälkeläiset

11 kpl: 4 oria, 7 tammaa
Jalostusinfo: Allu ei ole enää jalostuskäytössä.

ori Fiktion Joohani s. 01.02.2012 KTK-III, KRJ-I emä Koivukujan Sohvi
tamma Mörkövaaran Hippu s. 18.02.2012 KRJ-I, SV-II emä Harharetken Hymy
tamma Rajattoman Sydänyö s. 23.09.2012 SV-I, sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Sarkasmin Routasydän
ori Fiktion Jehna s. 01.10.2012 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Fiktion Selja
tamma Viision Velviira s. 06.03.2013 emä Aavan Velmuliina
tamma Hetken Livia s. 02.12.2013 emä Susikallion Luotililja
ori Arvolaakson Jorina s. 11.09.2013 emä Arvolaakson Kajotar
ori Pirunkorven Jamssi s. 28.11.2013 SLA-I, KRJ-I, YLA1 emä Huvin Viikuna
tamma Koivumäen Salli s. 30.11.2013 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Kadotettu Sikli
tamma Seljasaaren Riento s. 01.01.2014 emä Seljasaaren Romanssi
tamma Moon Rosanja s. 03.02.2014 emä Milkan Ramoona
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.