Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

UUSI OMISTAJA, UUDET SIVUT

Fiktion Rytmi

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeuspunarautias, 145 cm
syntynyt27.01.2013, 94-vuotias (3v. 28.04.2013)
osaaminenko: Helppo B, re: 60 cm
rekisterinumeroVH13-018-0318
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-II, 50 sijoitusta

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!

Meidän pieni pusupoika Rytmi on ehkä maailman hellyyttävin otus. Rytmi on olevinaan kovin iso poika, mutta toisinaan käytävällä oleva kottikärry saa pikkupojun pörisemään ja puhisemaan ihan hirmuisesti. Rytmi kuitenkin jännittyessään tosissaan vain puhisee ja pörisee, eikä nosta mitään hirmuista numeroa ja tämän vuoksi sen kanssa on ihan okei lähteä myös maastoon. Toki tietyissä tilanteissa poikaa saa rohkaista, mutta kyllä poni on jokaisen eteen tulevan hirvityksen voittanut. Rytmi on muutenkin melko paljon ratsastajaltaan tukea kaipaava ratsu. Sen kanssa täytyy olla hyvin määrätietoinen ja selkeä jotta ori on parhaimmillaan. Muuten se on ratsuna yhteistyönhaluinen, herkkä ja suorastaan helppo. Rytmi on kokoonsa nähden yllättävän lennokas liikkeinen etenkin raviltaan. Laukka jää helposti junnaamaan niinsanotusti paikoilleen jolloin ori jännittyy. Laukassa Rytmiä pitääkin kokoajan muistuttaa hieman eteenpäin, jotta rentous säilyy.

Hoidettaessa Rytmi on tosissaan oikea pusupoika, sillä se osoittaa rakkauttaan melko estoitta. Se tykkää halia ja höplöttää turvallaan ihmisen kasvoja. Tämän takia se onkin saanut lempinimen pusupoika. Rytmin kanssa ei ole periaatteessa sen suurempia ongelmia koskaan. Keväisin se saattaa olla hieman virtaa täynnä ja tanssahdella taluttaessa, mutta koskaan sen ei ole heittäytynyt liian vallattomaksi. Tiukkaan äänensävyyn tokaisty orin nimi ja nykäisy narusta samanaikaisesti palauttaa pienen hurjan kyllä tolpilleen. Rytmi rakastaa kaikkia hoitotoimia, sen mielestä pesu on kivaa (ja letkusta juominen hirmu hauskaa), klippauksen aikana ori nukkuu ja kärsivällisempää kengitettävää saa hakea. Ihme otus!

Rytmi on helppo kuljettaa ja lastata, sen voi kuljettaa myös tammojen kanssa huoletta. Hieman ruualle perso kaveri kun tuppaa mielummin keskittymään heinäpussiin kuin matkustajakaveriin. Uudet paikat otetaan vastaan parilla hirnahduksella, sen jälkeen ori on oma ryhdikäs itsensä.Sukuselvitys

i. Vaapukan Pirunviulu   KTK-II
prt, 144 cm
ii. Haavelaakson Mustamaalaaja rt, 143 cm iii. R.I. Lumilyhty   KTK-III mkm, 146 cm
iie. ECH Kaunotar prn, 148 cm
ie. Kuisman Sointu rt, 157 cm iei. Antero   KTK-II m, 158 cm
iee. Mataleena prt, 156 cm
e. Onnen Bertta
prt, 156 cm
ei. Haavelaakson Kasimir prt, 166 cm eii. Ruiskukan Hiipivä Tiikeri m, 151 cm
eie. HA Vanamo prt, 160 cm
ee. QM Kompijainen sh, rt, 155 cm eei. Tyyn Touho rt, 165 cm
eee. Horisontin Virvaneito rt, 159 cm

Katso myös kattavampi sukutaulu!     isälinja - Kermaviili     emälinja - M.L. Juhlan Toive


Jälkeläiset

4 kpl: 2 oria, 2 tammaa
  Jalostusinfo: Rytmi on tarjolla jalostukseen rajoitetun ajan! Ota yhteyttä sähköpostitse.

tamma Been Helinä s. 25.08.2013 emä Kännineiti KIR
ori Fiktion Komppi s. 17.10.2013 emä Aavan Milana
ori Fiktion Jokeri s. 03.05.2014 emä Fiktion Vilutar
tamma Fiktion Eini s. 04.10.2014 KTK-III emä Haavelaakson Eevi
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.