Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

3. lokakuuta 2014 - MUISTOSIVUT

Fiktion Vilutar

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeuspunarautias, 147 cm
syntynyt11.01.2009, 98-vuotias (4v. 12.05.2009)
osaaminenko: Vaativa B, re: 65 cm
rekisterinumeroVH13-018-0707
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutukset44 sijoitusta

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!

Vilutar on erittäin ihmisrakas ja hyvin toimiva tamma. Se syntyi hieman varhain ja sitä jouduttii heti syntymästään asti käsittelemään tavallista enemmän, joten sen luotto ihmisiin syntyi heti. Luottavaista tammaa puettiin varsana koiran takkeihin, joten se tottui myös loimiin hyvin pian eikä hätkähdä nykypäivänäkään mistään mitä sille puetaan päälle. Tamma on jopa liian luottavainen, se haluaisi tulla kaikkien syliin saakka rapsuteltavaksi. Vilutar myös rapsuttaa takaisin, eikä aina osaa olla kovin hellävarainen. Tamma ei vieroksu myöskään erikoisia toimia, sille saa tehdä oikeastaan mitä tahansa. Muiden hevosten seurassa tamma on hieman turhakin alistuva joten tarhakaverit saa valita aika tarkkaan. Se itse tulisi kyllä kaikkien kanssa juttuun.

Koulukiemurat ovat suhteellisen helpon ratsun, Viluttaren käsialaa. Lennokas pikkutamma nauttii selkeästi saadessaan tehdä haastavia tehtäviä. Ratsuna tamma on tosissaan melko helppo, se on eteenpäinpyrkivä ja nöyrä. Tamma on myös herkkä eikä sitä tarvitse potkia eteenpäin verenmaku suussa ja jarrutkin pelaavat. Vilutar kuitenkin tarvitsee ratsastajaltaan selkeät ohjeet etenkin sille haastavissa tehtävissä kuten väistöissä. Hämilleen joutuessaan Vilutar herkästi jää junnaamaan niin sanotusti aloilleen. Se kyllä kulkee eteenpäin, mutta ei ole enää avuille niin herkkä ja haahuilee omia teitään. Tällöin auttaa hetkellinen kävelytauko vähän kuin tilanteen nollaajana.

Luottavaisena yksilönä Vilutar kävelisi vaikka rotkoon ihmisen perässä, joten lastaus ei ole mikään ongelma. Kuljetuskin luonnistuu erinomaiseen tyyliin, tamma tuntuu jopa rauhoittavan olemuksellaan kanssamatkustajia. Kisapaikoilla Vilutar on oma positiivinen itsensä. Palkintojen jaossa Vilutar haluaisi mennä halimaan palkintojen jakajaa, joten sen suhteen saa olla tarkkana.


Sukuselvitys

i. Bellin Veikko prt, 146 cm ii. Silmukan Daniel prt, 151 cm iii. Viljamäen Kipori prt, 156 cm
iie. Huijauksen Tähtityttö SN prt, 158 cm
ie. Viljamäen Meirami trt, 140 cm iei. Viljamäen Sälisteri vprt, 152 cm
iee. Viljamäen Rakuuna rt, 137 cm
e. Vaapukan Ralla rt, 153 cm ei. Raadelman Ralli   KTK-II tprn, 154 cm eii. Bellin Pehtoori   KTK-III rt, 159 cm
eie. Raadelman Tyttiina   KTK-III rn, 145 cm
ee. Vaapukan Katina   KTK-II prt, 156 cm eei. Raadelman Käppänä   KTK-II
eee. Vaapukan Melia   KTK-III rt, 146,5 cm

Katso myös kattavampi sukutaulu!     isälinja - Aurinkorannan Aamurusko     emälinja - Tempperamentti


Jälkeläiset

1 kpl: 1 ori, 0 tammaa

ori Fiktion Jokeri s. 03.05.2014 isä Fiktion Rytmi
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.