Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

UUSI OMISTAJA, UUDET SIVUT

Fiktion Vekla

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeusvaaleanpunarautias, 153 cm
syntynyt11.02.2013, 93-vuotias (4v. 12.06.2013)
osaaminenko: Helppo A, re: 55 cm
rekisterinumeroVH13-018-0329
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetSV-I, 46 sijoitusta

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!

Kun kuvailee millainen tapaus Vekla on, on se helpoin kuvailla lausahduksella "tapaus, joka haluaa tietää kaiken". Vekla on siis toisinsanoen äärimmäisen utelias tapaus. Tamma on kuitenkin hyvin kiltti, sen näkee suunnilleen kerran vuodessa korvat jossain muussa asennossa kuin hörössä. Ongelmana Veklan kanssa on juuri sen uteliaisuus, se haluaa olla kaikessa mukana ja toisinaan menee tämän vuoksi hieman ylikierroksille. Ylikierroksilla tamma unohtaa toisinaan hyvät käytöstavat ja saattaa sinkaista ihmisestä välittämättä suuntaan tai toiseen ilman varoitusta. Kengitykset ja muut normaalista hieman poikkeavat toimet sujuvat näin periaatteessa hyvin ilman ongelmia. Kengittäjä ei vain kovin paljoa arvosta hevosta, joka haluaa nähdä jokaisen naulan ja sen asennon missä se kavioon laitetaan.

Vekla on energinen ja määrätietoinen ratsu. Määrätietoisella tarkoitan sitä, että kun Vekla päättää, että tuo asia käydään tsekkaamassa, niin sehän käydään. Vikisipä ratsastaja sitten mitä tahansa sen selässä. Energiaa tammalta löytyy ja kertaakaan sitä ei ole vielä jouduttu puskemaan eteenpäin, mutta onneksi ne jarrut noin yleisesti ottaen toimivat melkoisen hyvin. Veklan kanssa siis sattuu ja tapahtuu, toisinaan voi mennä viikkoja kun tamma toimii kuin kello, mutta säännöllisin väliajoin Veklan määrätietoisuus tulee esiin. Ja sehän on suunnattoman hupaisaa kisaradalla kun tamma painelee kesken voltin yhtäkkiä suuntaan x ja silloin ei edes kouluaidat ole tammalle esteenä, niiden yli kyllä pääsee joko loikaten tai sitten suomenhevosmaiseen tapaan jyräten. Hups.

Vekla rakastaa reissaamista ja sillä on hirmuinen kiire traileriin, joten varoa saa aina. Tamma ei tosissaan stressaa oikeastaan mistään, uudet paikat on Veklalle huippujuttu kun niitä jänniä juttuja, jotka pitää kaikki tietää ja nähdä riittää koko kansalle! Voin kertoa, että meillä meni ensimmäiset parikymmentä kilpailua täysin metsään, kun Veklan määrätietoisuuspuuskat pistivät voimakkaina esiin. Noh, oppia ikä kaikki - nykyään Veklan kanssa tutustutaan rata-alueeseen juuri niin perusteellisesti kuin vain siihen on mahdollisuus!Sukuselvitys

i. Fiktion Petrus   KTK-III
prn, 154 cm
ii. SH Vekselin Pedro m, 155 cm iii. Kilun Peedro m, 155 cm
iie. Välkkeen Pirra rt, 159 cm
ie. Fiktion Ainia   KTK-III rt, 153 cm iei. Laineen Kasperi rt, 153 cm
iee. Aava rt, 153 cm
e. Fiktion Valkia   KTK-III
vprt, 153 cm
ei. Jalmari Luned   KTK-I vprt, 155 cm eii. Sananlasku prt, 159 cm
eie. Vinkas vprt, 161 cm
ee. Fiktion Veela rt, 152 cm eei. Tiitun Elmo prt, 150 cm
eee. Tiitun Vilima rt, 153 cm

isälinja - Kilun Peedro     emälinja - Tiitun Vilima


Jälkeläiset

2 kpl: 1 ori, 1 tamma

tamma Fiktion Valssi s. 02.06.2014 KTK-II, sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Fiktion Voitontanssi
ori Fiktion Hurmuri/Tumma Hurmos s. 29.09.2015 isä Kaiholehdon Hurmiopoika
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.