Tallimme hevoset

Kilpahevoset   •   Varsat ja nuoret   •   Jalostusorit   •   Siitostammat   •   Eläkeläiset   •   Shetlanninponit   •   Muut omistuksessamme olevat tai olleet hevoset

Kilpahevoset

13-v. sh-tamma

Kakara

Kakara ei ole mikään perussuokki, jolle käy kaikki. Sillä on vahva oma tahto ja mainio kyky tehdä nopeasti päätös seuraavasta liikkeestä. Oli ratkaisu sitten hyvä tai huono.

10-v. FWB-ori

Gallant

Gallantista ei tarmoa puutu. Se on myös tavattoman utelias. Ties minkälaisia seikkailuja se on kokenut meidän tietämättämme.

8-v. sh-tamma

Hertta

Mikäli kuulet puhuttavan rautiaasta Kerttu-tammasta, kyseessä ei ole tämä suomenhevonen. Koska meillä asuu myös puoliveritamma Kerttu, alettiin herttaista Kerttiinaa kutsua Hertaksi.

15-v. FWB-tamma

Bella

Bellasta tuli heti synnyttyään meidän molempien silmäterä. Tämä neiti on ensimmäinen meillä syntynyt varsa, jonka molemmat vanhemmat ovat Mantsun kasvatteja.

10-v. FWB-tamma

Bambi

Bambi haluaa viimeiseen asti vältellä konflikteja, joten se on aina ensimmäisenä siirtymässä syrjään, kun jotain tapahtuu. Se vain haluaisi, että kaikki olisivat kavereita keskenään.

11-v. wD-ori

Ben

Jos joku Mantsussa on ruuna, niin se on Ben. Ainoa vaan, että se on oikeasti vielä ori, mutta toisinaan tuo seikka unohtuu itse kultakin.

11-v. FWB-tamma

Calla

11-v. FWB-tamma

Cara

Carassa riittää virtaa ja usein mietimme mistä se kaikki oikein kumpuaa. Voisikohan se lahjoittaa sitä vähän esimerkiksi Metkalle?

11-v. FWB-tamma

Echo

Echo on hyvin vakava hevonen. Se viihtyy parhaiten omissa oloissaan, eikä pidä yhtään mistään ylimääräisestä lääppimisestä.

11-v. FWB-ruuna

Fox

Toisin kuin emänsä Ruusu, Fox patsastelee oikein mielellään parrasvaloissa.

13-v. FWB-tamma

Vappu

Ensimmäinen hevonen joka sinua meillä tervehtii on luultavasti Vappu. Se ottaa aina ilolla vastaan niin uudet kuin vanhat tuttavuudet.

5-v. sh-ori

Polte

12-v. sh-tamma

Lempi

Lempi on porukan Äiti. Se on ihana, nimensä mukaisesti lempeä tamma, joka rakastaa harmoniaa ja ruokaa.

9-v. sh-ruuna

Huiskis

Varsat ja nuoret

3-v. sph-tamma

Tiitu

Tiitu on todella huomionkipeä, siis t-o-d-e-l-l-a. Jotkut Mantsun hevosista ovat jo saaneet tarpeekseen sen rakkaudenkaipuusta ja pysyttelevät mieluusti turvallisen välimatkan päässä.

2-v. sph-tamma

Elli

Jos tarkastelee Elliä pastellinväristen lasien läpi, on kyseessä mitä ihastuttavin pikkusuokki. Todellisuus on sitten jotain aivan muuta.

2-v. FWB-ruuna

Polle

Jos isää kutsutaan Pulkaksi, ei sen varsa voi saada kuin yhtä fiksun lempinimen. Vaikka sukunsa puolesta Polle olisi ollut kiva pitää orina, luonteen takia se ruunattiin heti kun se oli mahdollista.

2-v. FWB-tamma

Blondi

Oli aikamoinen sattuma, että Blondi sai ylipäätään alkunsa. Mutta onneksi niin tapahtui, sillä olisihan se kamalaa, jos näin upea varsa olisi jäänyt syntymättä.

2-v. sh-ori

Juku

Voi Juku miten suloisen orivarsan Kakara saikaan. Ja koska isänä kukas mukaan kuin rakas Hiiskatti, niin helpolla tuskin tullaan tämän pojan kanssa pääsemään.

0-v. sph-ori

Kirppu

3-v. sph-tamma

Huiske

Huiske on vauhdikas ja iloinen tamma, josta odotetaan kasvavan huikea estetykki.

3-v. wD-ori

Mauri

Mauri on meidän (nyt jo edesmenneen) Milon pojanpojan poika.

1-v. sh-tamma

Tarina

Tarinasta tulee isona ehkä kenttäratsu. Katsotaan miten opit menevät perille, sillä tamman pää tuntuu olevan täynnä ilmaa.

Jalostusorit

23-v. FWB-ori

M.B. Acapulco III

Pulkka, tuo ei-aina-niin-rakas ensimmäinen kasvattimme. Kaikki kasvattajan unelmat eivät ehkä ole toteutuneet tämän kohdalla, mutta tuli siitä kuitenkin kelpo esteratsu.

18-v. FWB-ori

M.B. Chiro

Chiro on aina rakastanut olla huomion keskipisteenä ja esiintyä niin pienelle kuin suurellekin yleisölle. Yksi asia, joka meitä orissa kovasti ihmetyttää, on se, että Chiro on aina lähes virheettömän puhdas.

Siitostammat

17-v. FWB-tamma

Ruusu

Jos näet tämän kirjavan tamman ensimmäistä kertaa, älä lähesty sitä äkkinäisesti tai varsinkaan koske siihen. Emme takaa, että se osaisi suhtautua sinuun lämpimin mielin.

19-v. SWB-tamma

Lotta

Olimme ostaneet Sandåker Gårdista jo kaksi huippua tammaa, joten teimme kaupat kimosta edes näkemättä koko hevosta etukäteen. Mutta päivääkään emme ole katuneet.

14-v. sph-tamma

Metka

Metka on varma kuin kallio. Hoitamisen ja käsittelyn näkökulmasta tamma on oikea unelma, mutta ratsuna työläs, sillä yleensä liikkuu myös aivan yhtä hyvin kuin jo edellä mainittu kallio.

14-v. sh-tamma

Pistaasia

Pistaasia on ihana tamma, jonka kanssa on mukava viettää aikaa ihan muuten vaan. Se ei ole loistanut kilparadoilla, mutta toivottavasti se saa loistaa huippuvarsojen periyttäjänä.

14-v. FWB-tamma

Enna

Poikaporukassa kasvanut Enna ei ole mikään hienostelija. Tamma aiheuttaa meille aika ajoin huolia ja murheita, sillä se on mestari telomaan itsensä.

15-v. sh-tamma

Väkkärä

Väkkärä-nimi on nappivalinta tammalle, joka ei pysy paikoillaan ja jonka mieliala muuttuu milloin mistäkin syystä.

Eläkeläiset

21-v. wD-tamma

Wendi

Kati järjesti Miljalle melkoisen yllätyksen vuoden 2016 lopulla, kun yön aikana talliin ilmestyi ruunikko ponivarsa. Criallt Welsh Cobsin lopetusmyynnistä ostettu Wendi on kilteistä kiltein poni.

20-v. KWPN-tamma

Esprit

Hyväluonteinen Esprit toi aikoinaan meille tullessaan erittäin mukavaa vaihtelua Mantsun hyppääjäporukkaan, sillä silloin suurin osa este- ja kenttätammoista oli joko arkajalkaisia tai uppiniskaisia.

22-v. FWB-tamma

Netta

Netta on uskomattoman kiltti ja lempeä, siis aivan toista maata kuin emänsä. Mutta joskus itse kukin kaipaa omaa aikaa ja itse tehtyjä päätöksiä, sitä mieltä on myös Netta.

18-v. FWB-ruuna

Okeanos

Okeanos on ihmisten ystävä. Se tulee toimeen kaikentyyppisten kaksijalkaisten kanssa ja saa jopa varautuneimmankin henkilön rentoutumaan.

18-v. FWB-ruuna

Pollux

Polluxin mielestä on paljon mukavampaa tehdä kaikki asiat juuri päin vastoin kuin pyydetään. Se on myös sellainen kaveri, ettei sitä rapsutukset ja muut lässytysjutut kiinnosta. Toisin kuin ruoka...

19-v. FWB-tamma

Mändy

Ei ollut helppoa saada Mändyä Mantsuun. Ei sillä, etteikö Sjöholman Disa olisi suostunut tekemään kauppoja kanssamme, vaan hevonen itse hankaloitti muuttoa.

Shetlanninponit

13-v. she-tamma

Athena

12-v. minishe-tamma

Birdie

3-v. minishe-tamma

Kreetta

13-v. she-ori

Jupiter

0-v. she-ori

Tyranni

12-v. she-ori

Rusty

Ota yhteyttä


Milja VRL-00692
virtuaali@lasileija.net
Keskustan chat

Tuoreimmat kuulumiset


13.03.2021 "Mitä? Joko se nyt syntyy?" huuhdahdin kun huomasin varsomiskamerasta tulleen kuvaviestin, jossa Athena oli asettumassa makuulleen karsinassaan. "Senhän piti syntyä vasta parin viikon päästä", tuumin mielessäni kun aloin pukea vaatetta päälle lähteäkseni talliin. Oli myös täysin sattumaa, että tamma oli juuri nyt ylipäätään edes sisällä, eikä laitumella, missä se on normaalisti lähes 24/7/365. [...] Lue lisää